3916 Bodrogkeresztúr, Felső út 50. | 06-30-903-8448 | tokajbor@tokajbor-bene.hu
Alapelveinket 10 pontban rögzítettük:

1. Középmagas művelés rövidcsapos metszéssel.

2. Négyévenkénti istállótrágyázás, a műtrágyák
     mellőzése.

3. Rügyválogatás, hónaljhajtások eltávolítása,
     levelezés, fürtválogatás alkalmazása.

4. Gondos válogatással és odafigyeléssel alapborok
     készítése.

5. Aszúszemek gyűjtése saját termésből, valamint
     kontrollált termelőktől történő felvásárlás útján.

6. Aszúbor készítése kizárólag a jónak és a
     kitűnőnek tekintett évjáratokban, ennél
     gyengébb minőséget adó évjáratokban nem
     hozunk forgalomba aszúborokat.

7. Az aszúszemeket kizárólag kierjedt újborban
     áztatjuk és alkohol maceráló hatásával
     dolgozunk.

8. Több éves, tölgyfahordós érlelés a tokaji
     borkülönlegességek esetén.

9. Kizárólag saját palackozás.

10. Késői szüretelésű, gyümölcsös, rövidebb ideig
        tartó fahordós érlelésű bor-különlegességek
        készítése a tokaji szőlőfajtákban rejlő
        lehetőségek próbálgatásának céljából.
                  Üdvözöljük oldalunkon!
A Tokajbor-Bene Pincészet Bodrogkeresztúron működő családi kézműves borászat, a világörökség részeként nyilvántartott világhíres Tokaj-hegyaljai borvidék szívében. Az örökség és a szakmai megalapozottság a néhai családfő, Bene Miklós érdeme, aki megálmodta és megalapította a pincészetet. Jelenleg lánya, Dr. Bene Zsuzsanna irányításával folyik a mindennapi munka.

Szeretnénk a tokaji hírnevét tovább gazdagítani, kézműves boraink a hagyományok tiszteletén alapulva szívvel-lélekkel, odafigyeléssel és gondossággal készülnek.

Tokajbor-Bene Pincészet, Szőlőbirtok és Borkereskedelmi Kft. - © 2019. Minden jog fenntartva.